Fungerar fettförbrännare?

0
1381
Fungerar fettförbrännare?

I denna artikel kommer du att få reda på allt du behöver om fettförbrännare, såsom att cykla dem, Vad är fettförbrännare? Hur fungerar fettförbrännare? Fungerar dem bra? Hur ska du cykla dina fettförbrännare? Detta och mycket mer.

Magiskt piller?

Du har säkert hört talas om fettbrännare, de piller som smälter av fett från din kropp som glass på en varm sommardag, eller hur? Tja, ledsen att spräcka din bubbla, men även de bästa fettförbrännarna är inte magiska under som fungerar som ett mirakelpiller mot fetma. De är bara kosttillskott. Det betyder att även om de innehåller ingredienser som verkligen kan ge dig ett extra boost för att hjälpa bränna fett, kan de inte ersätta en fast diet och träningsplan. Men som en del av en komplett hälsosam plan att gå ner i vikt kan fettbrännare definitivt spela en stor roll.

Tänk på fettförbrännare som ett sikte på ett jaktgevär, bara du försöker jaga fettceller.

I denna metafor är din kost geväret, och motion är ammunitionen. Fettbrännare kan hjälpa dig att sikta lite bättre och rikta fett mer effektivt. Men utan det tunga artilleriet av din kost och några kulor i kammaren är det bara bra att titta på saker från långt bort, inte för att kamma hem resultaten!

Så, vad är en fettförbrännare?

Termen ”fettförbrännare” används för att beskriva ”kosttillskott som påstås akut öka fettmetabolismen eller energiförbrukningen, försämra fettabsorptionen, öka viktminskningen, öka fettoxidationen under träning eller på något sätt orsaka långsiktiga anpassningar som främjar fettmetabolism. Det är dock ett brett spektrum av funktioner, och i form av piller kan det betyda många saker.

Högkvalivativ fettförbrännare

Ripped Hardcore hos Gymgrossisten

Hur fungerar fettbrännare?

Några av de viktigaste ingredienserna som används i fettbrännare är utformade för att stimulera hormonella reaktioner i kroppen, och att börja bryta ner fett och använda det som en bränslekälla.

Huvudingrediensen i de flesta fettförbrännare är koffein, vilket hjälper dig att gå ner i vikt genom att öka din ämnesomsättning och hjälpa kroppen att använda fett för bränsle. Det bidrar också till att ge energi till motion och andra kaloriförbränningsaktiviteter. I kroppen ökar koffeinnedbrytningen av fettsyror som finns i fettvävnad, även känd som magfett/kroppsfett. När fettsyrorna är nedbrutna, så går de in i blodomloppet och kan användas av våra kroppar för att skapa energi.

En sak som fettbrännare inte kommer att göra är att fixa en bruten diet.

Andra positiva effekter med fettförbrännare:

  • Öka energi
  • Hjälpa till att bota aptit
  • Främja fett som används för energi
  • Öka din ämnesomsättning och kärntemperatur –  kort sagt – mer bränner mer kalorier under dagen.

Fungerar fettförbrännare?

Ja, de gör så länge du har rimliga förväntningar på vad en fettförbrännares ”arbete” betyder.

Vissa tror att om de använder en fettförbrännare, borde de kunna magiskt smälta bort stora mängder fett från deras kroppar varje vecka. Detta kommer alltså inte att hända! Men det finns dock tips som man kan ta till vara på för att hjälpa fettförbrännarna göra sitt arbete, här är några:

Ange rimliga förväntningar: Medan din fettförlustnivå kan förbättras med tillskott, kommer du inte att gå ner 5 kg på en vecka, helt enkelt för att du använder ett termogent tillskott.

Kom ihåg detta nummer: En säker hastighet av fettförlust för friska individer är i genomsnitt 0.5 – 1.5 kg i veckan. Man kan trycka detta nummer upp till cirka 2 kg/veckan i sällsynta fall, men det är inte hållbart. Så småningom kommer din kropp att träffa en så kallad ”platå”/nå en gräns och fettförlusten kommer att sakta ner.

Om man tappar fett för snabbt, med användning av fettförbrännare eller inte, kan man förlora mycket muskelmassa. Om man då inte vill se ut som en formlös pinne men vill känna sig så frisk och fri som möjligt, bör man tänka på sin fettförlustplan, alltså inte för mycket – för snabbt!

Planera viktminskningsmål från vecka till vecka och månad till månad, inte dag för dag. När man uppnår mål över tiden, blir man mer motiverad och ser bra resultat från sitt program. Visst, på några veckor kommer man inte kunna se några resultat, det kan förväntas. Men med hjälp av en fettbrännare kommer sen fettförlust att vara på god väg över en längre sikt.

Planera användningen av fettförbrännare

Även den bästa termogena fettförbrännaren kommer inte fortsätta att ge resultat för alltid, så planering måste ske.

Konsumenter använder fettförbrännare i ca 4-6 veckor. När ens kropp blir van vid det, kommer man inte att se samma ökning av fettoxidation eller ökning av metaboliska hastigheter. Genom att sluta använda fettförbrännare då och då, så ser man till att det fortfarande hjälper en att förlora fett.

De enda problemet är att koffein anses vara en drog, så kan man uppleva bieffekter när du slutar ta det. Bieffekterna är som värst 1-2 dagarna utan drogen, och de är aktiva i ungefär sju dagar.

Rekommendation för dosering: Avstå från fettförbrännare i några veckor, sedan börja igen – helst i en lägre dos än vad som togs innan man slutade.

Börja med en låg dos:  Fettbrännare är utformade speciellt för att ge en de rätta doserna av olika ingredienser för att stödja fettförlust. Men det betyder inte att ju mer av ingredienserna man intar desto mer resultat kommer man att se. Kosttillskotts- tillverkare anger doseringsriktlinjer så att man kan få ett sätt att mäta vilken dos som fungerar bäst för konsumenten.

Det är alltid bäst att börja med den lägsta dosen som anges på förpackningen och stanna vid den dosen i minst två veckor. Därefter kan man avgöra själv om man vill öka dosen till den högre änden av skalan om det finns på förpackningen. Om produkten endast listar en serveringsstorlek, gå inte över den.

Gör musklerna en prioritet: Det är ett vanligt sätt att helt enkelt ta en termogen, hoppa på närmaste kardiomaskin och drömma om att vara mindre. Men ens kropp förtjänar bättre än den här metoden!

Tillsammans med ens kost och kosttillskott bör man följa ett omfattande träningsprogram som maximerar fettförlusten samtidigt som det minimerar muskelförlusten. När hållbar viktminskning är målet är musklerna ens bästa vän! Det förbränner kalorier, ger en kroppsform och låter en vara aktiv och mår bra under tiden.

Sammanfattning

Fettförbrännare är ingen mirakel gjorda i labb som magiskt kommer ta bort fettet på din kropp, men trots detta så kan dem vara till stor nytta vid viktnedgång då dem hjälper dig på traven. De hjälper dig att “sikta” så att säga, kroppen använder sig av rätt energikälla, vilket hjälper dig gå ner i vikt. Var noga med att planera din viktnedgång samt planera användningen av fettförbrännare, då för mycket för snabbt kommer ta bort effekterna av kosttillskottet.

LÄMNA ETT SVAR

Ange din kommentar!
Ange ditt namn här