Är Muay Thai bra träning?

0
1504
Är Muay Thai bra träning?

Om du undrar om Muay Thai är bra träning så har du förmodligen inte testat på det än. Det enkla svaret är ja. Muay Thai är en oerhört jobbig träning.

Förbättrar Muay Thai din kondition?

Det finns många olika typer av kampsport, som alla har sina egna fördelar, men Muay Thai är känt för att vara både intensivt och användbart (vi kommer tillbaka till detta).

För det första är det mängden kalorier som bränns. En person på 70 kilo kan förvänta sig att bränna ca 690 kalorier under en timmes lång Muay Thai-träning. Det beror på att du rör dig hela tiden. Om du inte sparkar, slår och armbågar tar du emot din motståndares sparkar, slag och armbågar – så du måste röra sig snabbt. Som förmodligen redan kunnat lista ut, ger Muay Thai dig en ordentlig cardio pass.

Men Muay Thai är mer än bara ett bra sätt att svettas och bränna kalorier. Varje slag i Muay Thai använder höftrotation som ökar din rörlighet. Rörelserna tvingar dig också att rotera din bål och explosivt röra på benen, vilket gör självförsvarsträningen till en unik form av träning som kommer att utmana hela kroppen.

Eftersom du ständigt måste röra runt dig och ta slag förbättrar Muay Thai även din balans.

Gör Muay Thai dig starkare?

Till skillnad från andra självförsvarstekniker som Krav Maga, som lär dig att använda alla vapen till ditt förfogande, inklusive vapen och knivar, är Muay Thai fokuserad på kroppen – och enbart kroppen. Det betyder att Muay Thai tränar dina muskler hela tiden, speciellt dina ben, din rygg, bål och dina armar.

Hur effektivt är Muay Thai träning? Naturligtvis beror svaret på denna fråga på dina mål. Men om dina mål innebär att du lär dig en gammal kampstil, utmanar din kropp (och sinne) och klämmer in en fantastisk cardio träning i processen, kan Muay Thai vara för dig.

Vad mer är Muay Thai bra för?

Även om kampsporten utmanar din kropp på många olika sätt är kampsportsträning mycket mer än så.

Muay thai, och kampsport i allmänhet, handlar om att respektera din motståndare och öva med syfte och disciplin. Om du bara vill träna för kaloriförbränning, så ska du kanske överväga att springa istället. Även att springa har många fördelar.

Hur ofta borde man träna Muay Thai?

Muay Thai är en träning, och ju mer du tränar desto snabbare kommer du att förbättras och se resultat. Om du är nybörjare rekommenderas det att träna minst tre gånger i veckan. Men om du har mycket fritid skadar det inte att träna ännu mer!

Som med all träning är det viktigt att få in ordentliga vilodagar. Det rekommenderas att vila minst en dag i veckan.

Var kan jag träna Muay Thai?

En enkel google-sökning kan ge dig svar på den frågan. Det finns massvis med Muay Thai klubbar runt om i landet och det gäller bara att hitta dem. Vi har lagt in en karta nedan som kan hjälpa dig med att hitta din närmsta Muay Thai klubb.

LÄMNA ETT SVAR

Ange din kommentar!
Ange ditt namn här