5 tips för att få ut mer av dina kosttillskott

0
1109
5 tips för att få ut mer av dina kosttillskott

Får du ut all du kan från dina kosttillskott? Din kropp förtjänar bara de bästa produkterna, så det är lika bra att använda dem på rätt sätt. Ska man ta kosttillskott? I denna artikel ger vi dig 5 tips för att få ut mer av dina kosttillskott.

Tips 1: Ta blandat protein

De flesta av oss vet att vassleprotein bäst tas upp av kroppen efter träning. Eftersom kroppen smälter och absorberar proteinet snabbt, förbättrar det muskelproteinsyntesen. Vi föreslår en blandning av protein genom att utöver whey också inta kasein. Vi rekommenderar en fördelning på 60 procent vassleprotein och 40 procent kasein.

Läs mer om proteinpulver här: Är proteinpulver farligt?

Tips 2: Ta tillräckligt med Leucin

Leucin startar proteinsyntesen. Vi rekommenderar 4 gram per dag och att tar en titt på hur mycket leucin som ditt BCAA kostillskott innehåller.

Vanligtvis ser du BCAA-fördelningen som 2: 1: 1, vilket betyder två delar leucin, en del isoleucin och en del valin. Om du vill inta 4 gram BCAA, kommer bara 2 gram av dessa vara leucin.

Tips 3: Tänk på hur du använder L-Citrullin

Teorin om att L-citrullin är nödvändig före träning för muskelpumpen är diskutabel. Vanligtvis används det som en pre-workout, men forskning säger att det kanske inte är lika effektivt för det syftet som vi trott. L-citrullin bör fortfarande inte utelämnas helt från dina kosttillskott.

”En undersökning gjordes nyligen som gav personer L-citrullin dagligen under 10 veckor i samband med kraftig motståndsträning. Det gavs en dos av 2 gram per dag, tillsammans med 200 mg glutation. Detta ökade signifikant muskelmassan, vilket var positivt korrelerat till de ökningar som inträffade i muskelstyrka.

L-citrullin kan vara effektivt för att förbättra prestandan om det tas dagligen, i stället för bara som en pre-workout.

Tips 4: Oroa dig inte om när du tar kreatin, bara ta det

Du kanske har märkt att många pre-workouts innehåller kreatin, vilket ger en en uppfattning om att den optimala tiden för intaget av kreatin är innan ett träningspass.

Problemet med detta är att kreatin inte lätt och snabbt kan lagras i muskler. Istället tar det ett tag för kreatin att mätta muskeln. Det spelar därför ingen roll när du intar kreatin, utan bara att du gör det.

Vi menar inte att det är något fel att ta kreatin innan ditt träningspass. Var bara medveten om att du sannolikt inte kommer att få en omedelbar effekt under ditt träningspass. Timing är inte lika viktigt som att ta 3-5 gram dagligen. Ta det när det passar dig.

Läs mer om kreatin här: Vad är kreatinpulver?

Tips 5: Oroa dig inte när du tar beta-alanin, bara ta det

Beta-alanin är ett annat ämne som ofta kombineras med pre-workouts. Men som kreatin, är det inte snabbabsorberande.

När den tas in i muskler, binder det sig med en aminosyrahistidin och skapar ett litet protein som kallas carnosin. Carnosine är en mycket effektiv proteinbuffert, vilket innebär att den hjälper till att minimera mängden syrabildning som uppstår i muskler som svar på mycket höga, intensiva muskelkontraktioner.

Beta-alanin används bättre för att minska muskelmattningen som orsakas av den ökade syrehalten i muskeln. Det har också visat sig öka anaerob uthållighet. Ta därför beta-alanin enskilt dagligen och sluta tänka på exakt när du behöver det.

Läs mer om PWO här: PWO- Vad är det?

LÄMNA ETT SVAR

Ange din kommentar!
Ange ditt namn här